Tuesday, 31 December 2013

resolusi.

tiap kali tahun baru datang mesti semua orang sibuk nak list down new year resolution masing-masing. bagus, memang bagus, tapi tak berkesan untuk saya.

saya bukanlah seorang yang berdisiplin dan mengikut semua resolution saya setiap tahun. awal tahun ingat, lepas tu lupa dah. tak pun tak pernah ingat yang pernah buat pun new year resolution, lagi teruk haha. jadi, resolusi saya sebelum2 ni adalah me-renew resolusi tahun-tahun lepas. sungguhla tak senonoh.

bagi saya, kita tak perlu tunggu tahun baru untuk membuat sesuatu yang baru, mengubah diri ke arah lebih baik, nak buat benda yang selama ni kita dok tangguh lama, dan sebagainya. saya percaya benda yang baik harus dilakukan dgn segera, tak payah tunggu tahun baru ke tahun lama. i believe in "the power of NOW". kalau tak percaya, cuba kita buat sesuatu tu benda yang terlintas dalam kepala tu on the spot, cuba kita tengok keberkesanannya. tapi jgn la rasa nak berenti kerja, time tu jugak pi bagi 24 hours notice. kena pikir sama pros and cos la dan logik akal tu kena ada.

hanya satu harapan saya pada tahun 2014 ni, iaitu my 2nd baby. harap dia lahir dng sihat, dan sempurna. ameen.

little munchkin at 16 weeks, 31/12/13
selamat tahun baru 2014 semua :)




No comments:

Post a Comment