Friday, 21 March 2014

alhamdulillah.

alhamdulillah, alhamdulillah alhamdulillah. murah sangat rezeki hari ni, tak terkata murahnya rezeki sampai rasa nak nangis!

benarlah setiap perkara yang berlaku tu ada hikmahnya, cuma masa je yang menentukan dan kita hanya perlu usaha, doa dan tawakal kepada Allah. mungkin hikmah tu kita tak nampak sekarang, tapi percayalah, sooner or later kita akan realise hikmah tu, it may take days, weeks, months or even years for you to realise that Allah IS the best planner..

alhamdulillah utk rezeki setakat ni -
1. kunci rumah bangi dah dapat, my one and only house which I bought in 2010.
2. ditemukan dengan kontraktor yg reliable - husband's best friend masa sekolah dulu
3. dapat beli barang rumah baru for a fraction of the price walaupun tak survey langsung before beli barang, nak cepat punya pasal
4. progress so far so good - insya Allah by May at least dah boleh bagi sewa.
5. applied for loan and waiting for approval
6. applied for uni and received conditional approval
7. dan yang paling best - so far 2nd pregnancy smooth, alhamdulillah.. harap baby lahir dgn sihat, sempurna dan selamat mid June nanti, ameen..
8. dapat duit xtra sikit sbb terlebih bayar tax :D
9. company bonus
10. currently revamping on Marryme's rebranding/website
11. Vanillarose dah setahun lebih dah, believe it or not :)

and the list goes on and on..

And if my loan is approved, there will be a HUGE change in my life this year - something that I look forward to but its kinda scary at the same time - to think of the future, the consequences, the risks WE have to take, the new life that we will be living. Tapi sampai bila hidup kita ni nak stagnant je kan? Selagi kita tak berani nak mulakan langkah baru, selagi tu kita tak ke mana.

tipu lah kalau kekadang tu tak rasa down dgn life, dgn diri sendiri, nak2 orang yang lemah semangat, dan kurang keyakinan diri camni. tapi bila list down balik apa yang dah achieve dan apa yang Allah kurniakan, rasanya ramaaaaaaaai lagi org yang jauh lagi susah dan hidup melarat dari kita. Kekdg pernah rasa sampai kufur nikmatnya aku ni :( Ya Allah.. jauhkan la dari sifat2 camtu..

Harap2 semua yang diplan tahun ni semua akan tercapai..

No comments:

Post a Comment