Monday, 5 May 2014

Making up with make up.

To tell the truth, sebenarnya suka sangat tengok orang yang rajin mekap tiap2 hari without fail pegi kerja. Siap balik kerja mekap in tact lagi lepas 12 jam pun. Hebatnya wanita-wanita ini! Nak balik kerja pun sempat tacap muka dan cover segala lubang bagai lagi. Akak ni suka tengok je, tapi tak reti mekap, dan tak daya pun nak mengadap dan membelek muka pepagi buta nak tempek itu ini sebab takde masa (padahal selalu bangun lambat haha). Balik kerja lepas solat Asar pun kekadang tak pakai bedak, terus balik naik lrt dengan muka berminyak². Baru la nampak skit teruk bekerja kan? ;p

Tapi hari ni, mungkin sebab hormon estrogen terlebih masuk minggu ke 34 pregnant ni, ku gagahkan diri untuk make up sesikit. My version of make up is:

1) Put on base cream (MAC)
2) Compact powder (MAC)
3) basic eyeshadow and eyeliner (smoky eyes by Sephora)
4) lipstick (MAC matte lipstick as base and NYX "Istanbul")

Taraaaaaaa! And I'm done. Orang tak reti mekap camni lah. Basic gila. I wish Im good at "painting" my face hehe. Dan disebabkan kekangan masa, ahkak mekap kat ofis je. Boleh gitu? Haha. So inilah hasilnya.


Sebenarnya tu efek lighting sama tu, kalau tak, takdela glowy gitu. Pandai ahkak amik gambaq kan. Tengok lah kalau rajin, esok lusa tulat mulat nak mekap lagi, kalau ada masa la. Maklonglah, org busy mmg tak sempat nak belek muka sendiri.

No comments:

Post a Comment