Monday, 26 May 2014

Taman Tropika 2 Townhouse, Bangi for rent

Alhamdulillah, rumah yang dibeli masa pregnant Fahri in 2010 dulu dah pun siap untuk disewakan. Patutnya dah boleh bagi sewa lagi awal, tapi dok repair sana sini, tambah dapur bagai, so baru2 ni je dah siap sepenuhnya. Punya la lama tunggu, dari pregnant Fahri 4 tahun lepas sampai la ni pregnant kali kedua dan dah beranak pulak. Betul la orang kata, rezeki baby :D

One thing I like abt the house is the area - very convenient, jalan kaki brp minit je pegi komuter Bangi, dan dekat dgn kedai2 makan n groceries bagai. And I personally prefer Bangi sbb ramai Melayu, kedai banyak esp kedai makan, n takdela jauh sgt dari KL. Nasib baik mak tak bagi pindah keluar rumah sekarang n duduk sendiri, kalau tak dah duduk sendiri dah kat sini. Eceh! :p

Rumah ni pun sebenarnya nasib baik je dapat, patutnya mmg dah fully booked. Tapi ada hamba Allah sorang ni loan dia dah tak lepas, so rumah dia kena let go, jadi dapatlah rumah ni kat kitorang. Syukur alhamdulillah! Plg best tak payah bayar 10% deposit, just kena bayar RM600 duit booking dan pastu bayar progressive fees every month. Alhamdulilah lagi sekali sbb dipermudahkan.. kalau tak mana nak cekau tah la 10% tu.

So this is considered my "first" baby gak lah sbb beli dia dulu sebelum beranak Fahri hehe. So now nak cari tenant utk rumah ni, preferably married couple or small family.



Size: 836 sq.ft. (approx)
Property Type : Townhouse, partly furnished - kitchen cabinet, water heater, fridge, washing machine, stove (not in picture), aircond available upon request.
Floor: 2nd floor

Location:
* Walking distance (10 mins walking) to UKM Commuter Station, Sekolah Sri Al- Amin, Bangi and Taska Islam.
*Center of all the transportation such as bas and taxi. Very convenient to UKM with public transport.
*2 km to UKM Bangi.
*3 km to Hentian Kajang
*5 km to Bandar Kajang.
*15 km to Putrajaya.
*20 km to Cyberjaya.
*10 minutes to Econsave.
*15 minutes to Al Zaharah / Al Nur Medical Centre / PKNS / WARTA.
*2 km to Alam Sari.
*800 m to Taman Universiti.
*Easy access to KL/Seremban/KLIA/Putrajaya/Cyberjaya via PLUS Highway/ LEKAS Highway /SILK Highway etc

Amenities:-
*Children Playground, Community Hall, Multi Purpose Hall, Kindergarden, Covered Parking, Surau, Mini Market, Gated and Guarded, 24 hours Security, Security with Access Card.

*Surrounded by Higher Educational Institute:
Universiti Kebangsaan Malaysia,
German Malaysia Institute,
Twintech International College University,
Sibertel Institute.

Rental: RM1500/month (negotiable)

Sesiapa yang berminat or tahu sesiapa yang tgh cari rumah utk disewa area Bangi, pls contact Amirul 019 341 8696.

No comments:

Post a Comment