Friday, 20 June 2014

Lagi Kebaikan Vco :)

Hari tu kan badan Fateh merah2 teruk, bintat sana sini, macam kena dera je gaya. Pastu bila ask around kat FB, ramai bagi suggestion macam2 siap pikir nak bawak Fateh jumpa doc. Tapi pastu pikir balik, try la dulu natural remedy - VCO (im so obsessed with VCO lately ehhe) and alhamdulillah, bintik merah dah beransur-ansur hilang. Leganyaaaaaaaa! Mama memang tak kesian punya lumur vco sehari 2-3 kali kat Fateh, asal salin baju or pampers je mesti letak. Kat ketiak dia pun dah takde merah2 dah.

Dan kalau tgk kat gambar ni gak boleh nampak rambut Fateh mcm sihat walafiat, ni mesti sbb mama dok telan vco sehari 4 sudu masa dah ujung2 pregnant dulu :D Syukurr :) vco really works wonders! =)

left: before vco
right: 1 day after vco


By the way Abah pun hari tu sakit gigi kemain teruk, sampai bengkak2. Siap pegi dentist bagai, balik dok sakit sikit2 lagi. Bebaru ni abah kumur2 dengan vco, alhamdulillah tak rasa sakit dah. Aku ni gaya dah macam jual MLM tak abis2 dok promote VCO kan. Kalau jual sure dah kaya ni haha. Bkn apa, bila kita try something dan it worked well, better kita share dgn org lain ye dak? Lagipun VCO ni bukan ubat ke apa, mmg dari sumber asli semulajadi pun. Just make sure u buy the organic or original ones la. Insya Allah ada kebaikannya. However im yet to use vco in my cooking, tunggu la lepas abis pantang nanti nak try letak dlm masakan pulak, macam Ernie dok buat :)

1 comment:

  1. Masak nasik lemak guna VCO dell. Sama je sedapnya ;)

    ReplyDelete