Wednesday, 4 June 2014

Lazada Shopping Experience

Dah lama dah dengar Lazada, tapi tak pernah beli apa-apa lagi sebab takde keperluan sebelum ni. Tapi sejak 2 minggu lepas dok tangguh je nak beli stove nak letak kat rumah sewa, pastu kebetulan mak cakap nak tukar stove kat rumah ni jugak dengan glass stove, so hari Ahad lepas sesaja la bukak lazada, kot boleh deliver cepat.


Sanggup install lazada apps sebab nak senang beli online, tapi masa nak check out tu macam ada problem. Taktau la apps prob ke apa, last2 uninstall, mengadap pc terus, lagi senang. So pilih punya pilih, dapat la 2 stove kesukaan hati. Yang bestnya, tak payah nak register or sign in kalau nak beli, boleh register as guest. Kemudahan macam ni mmg sesuai utk org pemalas mcm iols sbb bukannya nak beli selalu pun (walaupun sebenarnya dah target nak beli pancake maker bila dapat gaji nanti hehe).

Within an hour, dapat few emails from lazada, kata barang yg diorder tadi dah diproses, dan dah di despatch ke warehouse. Peh laju gila! Pernah dengar mana tah sebelum ni yg lazada ni servis agak slow, ke aku yang salah dengar ntah. Masa beli tu tawakal je la, takut dapat masa dah terberanak ke apa sbb masa check out tu diorg tulis delivery within 1-3 days.

Esoknya tup tup dah sampai dah barang. Waah sangat kagum! Dah la order barang lewat petang Ahad, Isnin kul 9am dah sampai dah barang. Ada kawan cakap maybe sbb order barang lebih dari RM100 so diorang punya servis lagi efficient. Taktau la bab tu, tapi sgt puas hati sebab tak payah pergi kedai nak belek2 stove pastu balik rumah baru nak decide, pastu kena pi kedai utk beli balik ke apa. 

impian mak nak pakai glass stove dah tercapai! :D
So mak pun happy sbb dapat glass stove yang dia impikan selama ni. Terus masak sedap gila haa hari tu jugak hihi. Bila lagi nak buat mak hepi kan. Skang ni nak kena cari maid je lah, bagi mak kurang penat pulak.. Harap dapat la jumpa yang ok..

nak letak kat rumah bangi :) 
Meh nak letak sesiap pancake maker tu kat shopping cart. So it was a very good shopping experience at lazada, minus the minor hiccup on their apps - which is totally understandable and no issue at all. Lets put more stuff in the shopping cart, shall we? :p

2 comments:

  1. kokna beli kamera nikon cikai kat depa mmg dpt cepat. pastu siap bagi free gift sbb kaler kamera yg oder mula2 tu abih. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom list down nak beli brg apa lagi hehe

      Delete