Thursday, 25 September 2014

Mak's 62nd birthday celebration

Rasa lama sungguh tak update blog ni, sebulan lebih! Banyak benda yang dah jadi sebenarnya dalam masa sebulan lebih ni, hal maid silih berganti sampai 3 orang within a month (pecah rekod!), hal ofis, hal rumah bangi yang takde orang sewa tu lagi.. macam2 lah. Tapi kali ni nak cerita pasai mini bday celebration mak hari tu. Tahun ni mak dah 62.. cepatnya masa berlalu. rasa macam baru je mak umur 52.. alhamdulillah masih dikurniakan kehadiran seorang ibu.. tak dapat bayangkan life without mak.. :( ok tanak cerita sedih2.

Masa birthday mak 22/9 hari tu, dah plan nak pi kedai Onde-onde kat Citta Mall. Citta Mall ni mmg dekat sangatla dengan rumah, tak payah nak lalu main road pun, dari KJ lalu jalan dalam pastu tembus jalan blkg kat ara damansara tu, terus sampai Citta Mall. Tapi memandangkan kat situ dulu macam takde kedai yang menarik sangat, kitorg pun dah lama tak pegi. Tapi since Kekta mention dia pi kedai  makan nama Onde-Onde kat situ aritu, kitorg pun teringin la nak try. 

Eh Azmin Ali ke tu? :p
my boys <3
Disebabkan takut ramai orang pi dinner situ, so kitorg pun call n reserve tempat sesiap. Nasib baik jugak la terlintas kat kepala nak reserve tempat, mmg full house! Kedai tu betul2 sebelah Wondermilk.. rasanya dulu situ kedai kopi apa tah, tapi macam tak laku sangat kot.. so dah tutup n Onde-onde amik alih. Rasanya outlet kat Citta Mall ni second outlet, their first outlet kat Desa Park City. For more info please refer their FB page: https://www.facebook.com/OndeOndeMY

The ambience is nice, i like the fairy lights, feeling2 romantic skit. Tapi kitorg pilih non-smoking area, so tempat kitorg macam ke dalam sikit, away from the fairy lights. Kalau nak smoke bole la duduk kat belah luar kedai. Btw kedai ni konsep open space, mmg nan hado la aircond, tapi ada banyak fan. Kalau nak pi makan situ tak payah la pakai baju tebal2 ala2 pegi london bak kata fahri.

serving counter
The most famous dishes kat situ ialah Duck Egg Char Kuey Teow & Asam Laksa. and apparently asam laksa is voted the best in Malaysia.. katenya lahhh. not sure where i heard it from. Masa awal2 tu I ordered mee kari, tapi dah habih. so ganti dgn asam laksa. Mmg sedap pun, highly recommended for laksa lovers. Mak pulak order fried asam laksa, fuh first time dengar. Tapi tak sempat nak merasa sebab perut dah full. Mak kata sedap, so next visit boleh try. Abah n Raja pulak order dish yg sama, big breakfast or something. malam2 hangpa makan breakfast hehe. To me the dish looks simple and not worth la kalau pi dinner kat kedai camtu order big breakfast, unless you're really there for breakfast.

Air ribena laici sedap gila ok. rasa macam nak order 2 gelas. punya la sedap air tu sampai tak dan pun nak amik gambar haha. next time boleh order lagi. 

duck egg char kuey teow

mak's fried asam laksa
Overall the food was nice, ambience pun best sebab tak bising sangat, maybe sbb kitorg duduk belah dalam mall sikit kot so nak borak tak payah nak jerit2. I read some bad reviews about their slow service in their FB page, tapi alhamdulillah experience kitorang kat situ ok je, masa utk tunggu food pun tak lah lama, reasonable, considering the swarm of guests they had at that point of time. 

bye bye samuri!
the famous assam laksa ikan sekoq. ikan tu tenggelam bawah laksa :D
tauhu bakar yg ozem
Harap2 mak happy dapat makan kat sini, tapi terkilan gak la sebab kekta n family tak dapat dtg sbb memasing ada kelas ngaji n kumon bagai.. pehtu Kokna n family pulak nun jauh di Kulim.. kalau dapat pi ramai2 sure lagi meriah.. n sampai hari ni tak dapat lagi belikan mak kek aiskrim.. mak dok teringin nak makan.. wajib la beli nanti dalam masa terdekat ni :D Dan disebabkan kitorang dah terdampar kekenyangan kat situ, maka upacara memotong kek terpaksa ditunda kat rumah je haha. Sian mak cucu2 takda nak menyanyi lagu bday.. 

rv cake by wondermilk

our pillars of strength :)
kacau je itu budak hehe
By the way happy birthday again mak.. semoga mak sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah.. dan sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik.. and hope you like the birthday present from your 3 angels :D 

2 comments:

  1. Salam...
    Nak tanya...
    Sedap tak satay tu? Hehe...harga ok ke? Maklumlah dalam restaurant.. :)

    ReplyDelete
  2. hi ibu siti, satey tu sedap! tapi baru ni kali kedua pergi tak berapa sedap sbb kuah mcm cair.. ikut nasib kot hehe

    ReplyDelete