Friday, 3 October 2014

Cafe Warisan Avenue K

Biasanya kalau dekat time nak balik kerja, dalam pukul 4-5 petang camtu, perut wajib berkeroncong. Pandai perut ni pun kan, time lain tak reti pulak nak bunyi. Tapi rasanya macam manjang je asyik lapar, nak2 sekarang tgh fully breastfeed si Fateh, makan macam bela hantu raya!

And for those who know me (damn too) well (especially my husband), kalau lapar tu baik la cari makanan cecepat. Sebabnya mood sangat mudah dipengaruhi oleh keadaan perut. Kalau tak kena gaya sikit, hang cakap apa pun tak guna haha. Memang moody teruk gila. Kesian la sesapa yang terkena tempias tu. Jadi untuk mengelakkan daripada memarahi sesiapa, sebelum balik naik lrt tu mesti kona sikit n singgah makan memana. Tak makan berat pun, lapik perut jer. Menu kebiasaan - roti bakar + kaya, iced lemon tea, double boiled egg, cukup. Kekadang tapau buns bawak balik rumah, pastu dah balik rumah sumbat nasik lagi memalam tu. Tudiaaaaaaaaa.

Pada suatu hari yang indah, perut berbunyi seperti biasa. Masa tu tengah jalan nak ke lrt, tetiba teringat akak kat opis ni bagitau ada kedai baru kat Avenue K nama Cafe Warisan. And all of a sudden I found myself there haha. Cafe Warisan ni owned by https://www.facebook.com/kukusdelights, and I think they just opened the outlet in Avenue K.

*pic taken from their FB page
Memula tu I was looking at the menu, standing. Bila browse menu tu, rasa macam a bit pricey, sebab nasik lemak kosong harga lain, bila tambah ayam tetiba jadi RM12 ke berapa tah. So total up jadi almost RM20 for a plate of nasik lemak ayam rendang. Hmm since it was my first time there, I thought baik tambah sikit n pegi makan kat tempat lain yg dah confirm2 sedap. So I finally made up my mind, sat down and ordered "Mee Siam" since it only costs RM6 per plate. Kalau tambah ayam goreng the price would be different. No, thank you.

the bland, liat meehun siam. Taktau tang mana yang Siamnya.
Typically kalau orang sebut mee siam, kita terbayang meehun goreng yang ada kuah perisa ala2 tomyam ke kan. But to my dismay, I was served bland fried meehun with sambal and a fried egg. Meehun tu pulak liat nya ya ampunnn. Hangpa reti ke tak masak ni? Tak boleh nak habiskan pun sebab liat gila  and tasteless. I think I can cook better (im not a good cook btw!)

Dan nak dijadikan cerita, one of the waiters accidentally kicked my chair while I was eating. The space was so narrow and he was walking behind me. Tah cemana dia tersepak kerusi ahkak ni. Dan point ketiga yang tak best, I first ordered barli ais, yang datangnya memang barli, tapi air bancuhan jer, bijik2 barli takde. So I changed my mind and ordered iced lemon instead. Nasib baik boleh tukar.

So all in all, my first experience was not that good and if i ever go there again, I'd try their nasik lemak coz i saw few good reviews on it. The shop is located at the same level with KLCC LRT, just few steps away from The Loaf.

No comments:

Post a Comment