Wednesday, 17 December 2014

Homemade Bruschetta

Bruschetta ni walaupun susah nak sebut, tapi rasanya sedap kemain. Well untuk orang yang suka tomato dan malas memasak seperti saya, bruschetta ni adalah makanan kudapan yang highly recommended sebab cepat siap dan mengenyangkan. Fahri pun suka makan sebab dia hantu tomato. 

So here is my version of bruschetta a la lazy mama

Ingredients:
Few slices of baguette / garlic bread (kat Giant pun ada jual)
Chopped tomatoes
Olive oil
Chopped garlic
Oregano
Chia Seed (optional)

Method:
1. Cut bread/baguette in few slices
2. Put sliced tomatoes on top of each slice
3. sprinkle some chopped garlic 
4. Sprinkle olive oil + chia seed if you like
5. EAT ALL YOU CAN


Siap!

Bruschetta ni ada macam-macam jenis. Terpulang kepada si tukang buat nak buat lagu mana. Macam saya, i like it simple and raw. Ada sesetengah orang suka tempek dulu sos marinara spaghetti atas roti, letak tomato, top with grated cheese pastu bakar. Boleh google sendiri tgk variety resepi bruschetta ni k. Selamat mencuba!

1 comment:

  1. I pun suka bruschetta, tapi janji roti tu kena lembut hihih..Nomnomm :)

    ReplyDelete